Gościniec u Krysi to idealna baza wypadowa dla każdego. Gościniec usytuowany jest w malowniczej miejscowości Bańska Niżna, w sercu Podhala. Gdzie nie spojrzeć, roztacza się zapierający dech w piersiach widok. Bliskość przyrody, rozległe tereny i wyjątkowe krajobrazy sprawiają, że Gościniec u Krysi to idealne miejsce na wakacje z rodziną, romantyczny weekend We Dwoje, a także spotkanie z przyjaciółmi. Cechuje Nas życzliwa i rodzinna atmosfera, dzięki której pobyt w naszych progach z pewnością będzie niezapomniany i pozostawi wiele ciepłych wspomnień.
Po przyjeździe do Gościńca, do dyspozycji gościom oddajemy komfortowe pokoje. Każdy pokój posiada własną łazienkę oraz jest wyposażony w telewizor. Goście mogą korzystać z całego kompleksu (bawialni, jadalni, altany, ogrodu, stawu). Na terenie całego obiektu dostępny jest darmowy internet Wi-Fi. W ogólnodostępnym aneksie kuchennym znajdą Państwo niezbędne naczynia oraz lodówkę.
Zapraszamy także do korzystania z naszej oferty śniadań i obiadokolacji. Tradycyjna kuchnia i regionalne oraz swojskie wyroby na pewno zapadną w pamięć Waszym kubkom smakowym. Zapraszamy do galerii.
W Gościńcu u Krysi zajmujemy się również organizacją corocznie świąt bożonarodzeniowych oraz wielkanocnych, a także zabawy sylwestrowej i innych imprez okolicznościowych. Z radością towarzyszymy Naszym Gościom podczas ważnych chwil, starając się uczynić je jeszcze piękniejszymi.
NAGRODY I WYRÓŻNIENIA
Nasza kuchnia została wielokrotnie doceniona przez wybitnych znawców kulinarnych. Jesteśmy laureatem półfinału IV Małopolskiego Festiwalu Smaku zorganizowanego w trakcie IX Jarmarku Podhalańskiego 24 sierpnia 2008 r. Otrzymaliśmy wówczas I miejsce w kategorii „Dania przygotowane samodzielnie przez koła gospodyń wiejskich, gospodarstwa agroturystyczne, stowarzyszenia i inne organizacje, osoby fizyczne” za przygotowanie regionalnej potrawy jaką jest kwaśnica.
W dniach 20-21 września na krakowskim kiermaszu podczas Finałowego Małopolskiego Festiwalu Smaku zaprezentowano najlepsze smaki Małopolski i wyłoniono zwycięzców – producentów najlepszych, sztandarowych regionalnych wyrobów. Jakość wyrobów oceniała publiczność, ale przede wszystkim profesjonalne jury, które tworzyli tacy mistrzowie kulinarni jak: Jerzy Pasikowski, Teo Vafidis, Kurt Scheller, Zbigniew Kurleto, Stanisław Chuchrzak i Mirek Drewniak. Nasza kuchnia po raz kolejny otrzymała I miejsce.
Półfinału V Małopolskiego Festiwalu Smaku, również okazał się wielkim sukcesem, gdyż Jury oraz publiczność po raz kolejny nas nagrodziła, tym razem za „żurek na świńskim ogonie z białą kiełbasą.”
Możemy pochwalić się również dyplomem za zajęcie I miejsca w konkursie „Ogrody Gminy Szaflary”, który odbył się 25 września 2017 r. Zostaliśmy również laureatem wojewódzkiego konkursu agroturystycznego „Zielone Lato 2008”, zdobywając wówczas I miejsce.